Fotoshoots op locatie

Foto’s op locatie hebben als voordeel dat je gebruik kunt maken van natuurlijk licht. Daarvoor hoeft trouwens niet altijd de zon te schijnen. Mocht het op de dag regenen dan wordt er wel een nieuwe datum voor de fotoshoot afgesproken. Bij het maken van foto’s van kinderen is een fotoshoot op locatie een goede manier om kinderen zo natuurlijk mogelijk op de foto te zetten. Voor een groepsfoto is poseren natuurlijk wel een must, maar verder kijk ik mee met wat het kind doet en maak ondertussen foto’s. Dit levert vaak hele spontane plaatjes op.

Voor een newborn- of babyfotoshoot kom ik aan huis. In overleg kunnen we bepalen wat de beste plek in huis is om foto’s te maken. Ik heb lampen en andere attributen bij me om van de gekozen plaats een minifotostudio te maken.

Voor de fotoshoot

Voor de fotoshoot neem ik met je door waar deze gehouden wordt en hoe lang we ongeveer bezig zijn. Omdat smaken vaak verschillen vraag ik vaak wat de ideeën zijn bij de fotoshoot. Gaat het om een reportage van de dag, een serieus familieportret of een spontane vriendinnenshoot. Als ik van te voren weet wat de wensen zij, kan ik daar tijdens de fotoshoot rekening mee houden.

Tijdens de fotoshoot

Afhankelijk van het aantal mensen en hoe jong de kinderen zijn duurt de fotoshoot 1-2 uur. Je bent vrij om aan te geven wat je graag wilt in deze tijd. Omkleden, voeden en troosten van baby’s of kinderen is geen probleem. Bij baby’s en kleine kinderen is het belangrijk dat zij het naar hun zin hebben en uit zichzelf meedoen.  

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot maak ik een selectie van 20-30 foto’s uit de serie foto’s die ik gemaakt heb en bewerk deze indien nodig. Als ik deze selectie en bewerking klaar heb (binnen 2-3 weken) kan ik ze toesturen via wetransfer of op een cd branden. Op verzoek kan ik foto’s vierkant uitsnijden of een zwart/wit of andere bewerking erop uitvoeren.

Heb je nog vragen mail naar info@SR-fotografie.nl.