Project kerstkaart 2014

Het is weer donker buiten en de herfst is druk bezig met het aanpassen van de bomen in winterstijl. De eerste kale takken zijn al in beeld. Voor de meeste mensen niet het favoriete seizoen. Om de donkere dagen door te komen worden huizen versierd en gezellig gemaakt. Kaarsjes en in begin van december alle mooie en kleurige kerstdecoraties en -bomen in huis.

Om te laten merken dat je om familie en vrienden geeft en aan ze denkt, worden er kaartjes verstuurd met kerst- en nieuwjaarswensen. Wat vroeger een uitbarsting was van creativiteit en bij een klein aantal mensen nu nog steeds, waren de zelfgemaakte kerstkaarten. Tegenwoordig sturen steeds meer mensen hun kerstwensen digitaal of met een gekochte kaart variërend van een Anton Pieck tafereeltje tot een cartoon van een sneeuwman. Ook worden foto’s van kinderen en huisdieren gebruikt om de meest schattige kaarten van bijvoorbeeld mini-kerstmannetjes of hond-rendieren van te maken.

Na mijn creatieve-handgemaakte-knutselkaarten-periode, begon ik ook fotokaarten te maken met afbeeldingen van de omgeving in wintertijd of een mooie kerstversiering. De laatste paar jaar zoek ik het dichter bij huis en vind ik in de tuincentra of woonwinkels de juiste ‘ingrediënten’ voor mijn kerstkaarten. Met behulp van wat licht, spiegels en gekleurd folie voeg ik wat sfeer toe (zie blog). Nog een klein beetje Photoshop en klaar is mijn kaart. Een handgeschreven boodschap erop en de kaart kan verstuurd worden.

Dit jaar had ik al vroeg de spullen gevonden. AlleHappy new yearmaal losse onderdelen en een idee in mijn hoofd. Het ligt al zeker een half jaar klaar om in een foto mijn kerstkaart te worden. ’s Avonds is nu het koud en donker en binnenkort ga ik eens mijn ministudiootje in om dit jaar met glas, bubbels en licht in de weer te gaan. Rood blijft mijn favoriete kerstkleur dus die zit er ook weer in dit jaar.

En dan is het straks December. Wat is er nou leuker dan de kaarten met mooie kerstwensen elke keer tussen de post uit te vissen en in huis een plekje te geven?! Het gaat natuurlijk om de boodschap in de kaart en het feit dat iemand aan je gedacht heeft, maar stiekem ben ik ook altijd benieuwd wat voor grappige of creatieve ideeën andere mensen hebben gehad.

3 replies
  1. Martine
    Martine says:

    Glas en bubbels klinkt goed! Ik ben heeeeeel benieuwd. De enige creatieve kaart die wij krijgen, komt van jou haha. Dus net wat je zegt…die tijd van knutselen is voorbij. Ik vind de meeste kaarten zeer onpersoonlijk, zelfs de boodschap, dus ik ben ermee gestopt. Alleen voor enkelen koop ik een speciale kaart.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *