Probeersels en creatief met Photoshop

Alweer een maand geleden had ik weer een hele leuke fotoshoot. Moeder en dochter. Zelf wilde ik een aantal nieuwe dingen uitproberen en de standaard portretten zaten er natuurlijk ook bij.

SONY DSC

Mijn huiskamer bouwde ik om tot een ministudio met lampen en een achter- en ondergrond. Het begin was een beetje onwennig, maar al snel hadden we de grootste lol. Het was heel leuk om de ideeën die ik in mijn hoofd had opeens ook in het echt voor me te zien. Een aantal van de foto’s waren lastig om uit te leggen, mede omdat ze later op de computer nog een bewerking moesten ondergaan. Soms kan er met een hele kleine verandering of uitsnede achteraf een heel leuk effect worden verkregen. Zwaartekracht lijkt weg, kleur gaat over in zwart-wit en twee foto’s worden één.

Samen

Aan het einde van de shoot waren zowel de dochter als de moeder goed vastgelegd. Daarna begon het uitwerken. Sommige foto’s nabewerkt in Photoshop. Normaal doe ik nooit zoveel aan bewerken, maar dit keer waren er foto’s die heel geschikt waren voor wat meer bewerking.

SONY DSC

Meer foto’s van de fotoshoot zie je hier en hier.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *