Inspiratie, waar komt het vandaan?

Waar komen de ideeën voor mijn foto’s  vandaan? Zoveel ideeën zitten nog in mijn hoofd om nog vast te leggen. Het begint meestal met iets wat ik zie.

Loop ik in de regen en zie je hoe de druppels vallen en kringen in de plassen maken. Soms een dikke druppel met een grote kring, maar ook veel kleine druppels die de spiegeling van de plas laten verdwijnen. Op een of andere manier vind ik vormen zoals druppels, slierten rook en vlammen altijd fascinerend om te zien. Thuis probeer ik het na te maken. Druppels op een roos, op een paar lepels en opSONY DSC een cd zodat de druppels alle kleuren van de regenboog krijgen.

 

Beweging is nog veel mooier. Met behulp van een glas en water de beweging van de druppels stop te zetten op de foto. Te zien wat je anders niet ziet doordat het beeld wordt stilgezet. Ook de druppelkrans die ontstaat als een druppel in het water valt of iets groots in het water valt waardoor het water omhoog spat. Allerlei vormen en maten. Wel een geduldwerkje waar timing erg belangrijk is. 25 shots waren er nodig om de limoen te laten vallen en de druppels niet te laag of te hoog te laten spatten.

 

spiegelrook_bewerkt-2

 

Rook is al helemaal iets wat ongrijpbaar is. Zien hoe de lucht kringelt in mooie vormen is nog wel te doen. De vormen veranderen wel snel. Heel leuk vind ik het om rook te fotograferen en dan van de foto een soort schilderijtje te maken door het toevoegen van kleur en meerdere vormen in een foto.

 

SONY DSC

En dan nog zoveel dingen die eigenlijk niet eens meer opvallen in huis. Details zoals bijvoorbeeld het pluizen van een touw, de kleuren van knikkers en de vorm van een veer vallen pas echt goed op als je het van heel dichtbij bekijkt.

 

Happy new year

 

 

Inspiratie genoeg, tijd te kort soms, maar daar gaan we binnenkort maar eens verandering in brengen. Het is tenslotte alweer bijna kerst en een heel jaar is een idee voor de kerstkaart van dit jaar al in mijn hoofd gegroeid. Tijd om dat plaatje in mijn hoofd eens vast te gaan leggen. De kerstkaart van vorig jaar is tenslotte verlopen.

 

De meeste foto’s uit dit verhaal staan hier op mijn website

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *